FLEXIbend

 

Het snelspansysteem voor de gereedschappen voor bovenwang en buigwang voor zowel gereedschappen van 80- en 155mm hoog alsmede gedeelde gereedschappen spant en centreert de gereedschappen automatisch. De locatie van de gereedschappen ziet de operator op het scherm van de 15 “Touch & More control.

De CNC buigwang en onderwanginstelling garanderen een perfect buigresultaat.
Manueel of intellegent bombeersysteem in de extreem diepe buigwang staat garant voor exacte buigradius. De achteraanslag en plaatsupport systeem kunnen worden verlengd in een J- of een U vorm tot 3050 mm or 4050 mm.

Intelligent bombeer systeem
De RAS FLEXIbend met intelligent bombeer systeem verspilt geen plaat en tijd voor het maken van proefbuigingen voor het vaststellen van de juiste dosering voor de bombering.
Bij andere systemen moeten eerst proefbuigingen worden gemaakt om de juiste instelling van de bombering vast te stellen. De bediener dient vooraf een groot aantal gegevens in te voeren zoals plaatdikte, gereedschaplengte, trekvastheid enz. waarmee de besturing een theoretische waarde voor de bombering vaststelt. Er moet nu eerst een proefbuiging gemaakt worden om vast te stellen of de berekende waarde de juiste is. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de positie van de plaat in de machine. Een plaat welke zich uiterst links of rechts in de machine bevindt vraagt om een andere bombering dan een plaat welke in het midden word gebogen omdat de buigbalk aan de uiteinden meet stijfheid heeft.

csm_flexi_hinten_24a635c1f7csm_flexi_bombiersystem_37ac6af8fdDynamisch bomberen
Het intelligente dynamische bombeersysteem doet al deze zaken automatisch. De bediener positioneert zijn plaat, klemt deze en start met buigen zoals met iedere andere buigcyclus. De buigwang beweegt zich nu voor ca 10 graden en sensoren in de buigwang meten de actuele
doorvering van de buigwang. De buigwang beweegt zich nu weer terug naar zijn startpositie.

Intelligent bomberen
De besturing compenseert nu de eerder gemeten csm_giga_bomb_biegeteil_e78011c335doorvering, en stelt de bombering met deze gegevens automatisch in. Nu start de buigcyclus automatisch door, en de 1e buiging is direkt perfect recht.. De vastgestelde bombeerwaarde wordt door de besturing opgeslagen in het geheugen en direkt verrekend voor de volgende buigingen in het programma.

BROCHURE DOWNLOADEN