GIGAbend

Een intelligent bombeersysteem en 120 ton klemkracht van de bovenbalk garanderen een perfect rechte buiging in staal tot 6 mm dikte en roestvast staal tot 4 mm dikte.

Rechte buigingen zijn essentieel voor perfect plaatwerk. De grootste bijdrage hieraan leveren een solide en robuuste machine constructie. De zware doosvormige buigwang is bestand tegen de grote krachten welke optreden tijdens het buigen. Deze buigkrachten verschillen echter, afhankelijk van plaatdikte, buiglengte en materiaalsoort. Tevens is de vervorming van de buigbalk aan de uiteinden (bij de zijframes) anders dan in het midden.

Tijdens het buigen meten sensoren de doorvering van de buigbalk. Met de informatie van de sensoren activeert de CNC besturing de bombering welke de doorvering automatisch compenseert tijdens het buigen en opslaat in het CNC programma.
Zonder testbuigingen en zonder materiaal en tijdverlies  altijd direkt de juiste bombering, of het nu gaat om dunne- of dikke plaat, korte- of lange buiglengtes, en onafhankelijk van de materiaalsoort.

BROCHURE DOWNLOADEN

 

Technische gegevensRAS 76.40 RAS 76.30
Werk lengte4060 mm3200 mm
Max. plaatdikte (staal)5.0 mm 6.0 mm
Max. plaatdikte (RVS)3.0 mm 4.0 mm
Verplaatsing bovenbalk500 mm 500 mm
Bereik achteraanslag (standaard)10 – 1550 mm 10 – 1550 mm
Klemkracht bovenbalk120 ton 120 ton
Plaatdikte afstellingautomatisch automatisch
Radius afstellingautomatischautomatisch
CNC buigwang afstelling80 mm 80 mm
CNC draaipunt afstelling80 mm 80 mm
CNC besturingTouch&More Touch&More