RAS – Up down Bend!

Voor een maximum aan veiligheid wordt de machine altijd aan de achterkant bediend. De voorzijde van de machine wordt benaderd voor het eenvoudig wisselen van gereedschappen.

Een volledig nieuw aanslagsysteem past zich automatisch aan de actuele buigsituatie aan. Wanneer de te buigen delen klein of smal zijn verkleint het aanslagsysteem.

Bij grote platen ontvouwt het zich tot zijn standaard maximaal bereik van 1510 mm. Verlengingen aan beide zijden van de aanslag als J of U-vorm bieden mogelijkheden tot aanslagdieptes van 3270 mm tot 4150 mm.

Voor wat betreft de snelheid profiteert de gebruiker dubbelop. Enerzijds worden door de mogelijkheid van het positief en negatief buigen vele handelingen overbodig. Daarnaast is de machine indrukwekkend snel. Een buigsnelheid van 110 gr/sec. en een bovenwangsnelheid van 75 mm/sec. onderstrepen het dynamische karakter van de machine.

 

 

We leverden kortgeleden een UpDownbend aan Aldowa Plaatwerk (fabrikant van wand- en gevelbekleding) in Rotterdam.

Directeur Allard Droste is razend enthousiast: “Door de vele mogelijkheden met deze machine zijn we in staat om plaatwerk te maken wat voorheen met ons huidige machinepark (kantbanken) moeilijk of zeer arbeidsintensief en tijdrovend was. “