metall.nl kantpers guillotineschaar ponsmachine ponsautomaat plasmasnijder buigmachine zwenkbuigmachine FLEXIbend multibend

XLTbend

Wie complexe precisiedelen zoals cassettes, panelen en kasten wil buigen en gelijktijdig hoge produktiviteit zoekt is bij de RAS XLT Bend aan het juiste adres.

De XLTbend is met zijn 4060 x 2,5 mm of 3200 x 3 mm plaatdikte een uitmuntend flexibele UpDown-zwenkbuigmachine. Naast de innovatieve mechanische constructie van de machine is de revolutionaire One-Click-programmering zeker het hoogtepunt van de machine. Bijzonder kenmerk van de nieuwe serie machines is zijn  modulaire opbouw, welke in de loop der tijd ook voor andere machines toegepast zal gaan worden.

UpDown Technologie

UpDown: Biegen nach oben und unten

De machine kan zowel aan de voor- als aan de achterzijde bediend worden. Met het nieuwe- en tweevoudige veiligheidssysteem is zelfs bij frontale bediening de UpDown-buigtechnologie inzetbaar. Daarbij hoeft het werkstuk niet meer gedraaid te worden, bij het wisselen van de buigrichting beweegt de buigbalk zich automatisch om de reeds gebogen zijde heen.

 

One-Click-Programmering

Waar bij het programmeren tot nu toe veel kennis benodigd was, steekt deze kennis tegenwoordig in de soft-ware. De machinebediener of de programmeur op kantoor importeert slechts een STEP, DXF of GEO- bestand. Dat is alles! Daarna volstaat 1 click met de muis en de soft-ware programmeert volautomatisch de buigafloop.

Wanneer er meerde mogelijkheden zijn om het werkstuk te buigen, dan toont de soft-ware deze alternatieven, en stelt met een 5 sterren rangvolgorde de beste buigstrategie voor. De bediener kan de gehele programma-afloop in 3D vanuit iedere hoek, en ieder zoom-niveau bekijken. Wanneer bij de simulatie alles in orde is, moet alleen nog de startknop bediend worden en kan het precisie-buigen beginnen.

STEP Import des BiegeteilsEin-Klick-Programmierung mit 5 Sterne-StrategiebewertungImportiertes 3D Biegeteil3D Simulation des BiegeablaufsBedienerführung beim Biegeablauf

PC Besturing

Voor dit nieuwe bedieningsconcept heeft RAS bij de XLT bend twee 24″ monitoren geplaatst. Deze zijn draai-en zwenkbaar aan de zijkant van de machine gemonteerd en geven een optimale toegang voor de bediener.  RAS biedt de mogelijkheid tot een vrije keuze voor bediening aan voor- of achterzijde. Om altijd duidelijkheid te hebben over de aktuele bedieningszijde meldt de bediener zich aan de betreffende zijde aan en aktiveert daarmee automatisch het relevante veiligheids systeem. Een geïntegreerde LED-balk visualiseert de werkmodus van de machine.

24" Monitor auf der BiegewangenseiteDreh- und schwenkbarer 24" Monitor auf der AnschlagseitDrehbarer 24" Monitor auf der Biegewangenseite

Buigwang

Voor de buigwang heeft RAS een revolutionaire opbouw toegepast. Het “wang in wang” systeem biedt een 20x geringere doorbuiging van de buigbalk. Daarmee bereikt de XLT kaarsrechte buigingen. Daarmee wordt een bombeersysteem overbodig en kan de  buigbalk in 90 graden positie als achteraanslag functioneren.
Zelfs het pendelen van de buigwang, dat voor iedere wisseling van de buigrichting noodzakelijk is, geschiedt door 2 servo gestuurde assen. Dit maakt een mechanisch wisselen van de pendelblokken, voor verschillende gereedschap-breedtes overbodig, voorkomt omsteltijden en verhoogt daarmee de produktiviteit.

Biegewange als Vorderanschlag einsetzbarAutomatische Einstellung auf Blechdicke und RadiusmittelpunktDynamische BiegebewegungenOben: Klassische Durchbiegung der Biegewange. Unten: XLTbend Durchbiegung 20x geringerCNC gesteuertes Pendeln der Biegewange

Hybride aanslag

Bij het modulaire aanslag concept heeft de klant de keuze uit een haaksgeleider tot 1550 mm of een verlengde aanslagvariant tot 4050 mm. Iedere aanslag-rij wordt door de besturing automatisch pneumatisch ge activeerd. Hiernaast kan iedere aanslag met een handgreep mechanisch geblokkeerd worden zodat ook platen welke niet geheel recht zijn (bijv. vanaf coil) zich toch nauwkeurig laten bewerken.

Als noviteit presenteert RAS een hybride-aanslag, waarbij de aanslagvingers het positioneren van de plaat op de buiglijn overnemen. Gelijktijdig houden vacuumzuigers de plaat vast aan de aanslagen zodat opvolgende buigingen zonder tussenkomst van de bediener worden uitgevoerd. Zodra de plaat voor de volgende buigzijde gedraaid moet worden , vezinken de aanslagen programma-gestuurd tussen de oplegtafels om het draaien van de plaat mogelijk te maken.

Vordere AnschlagfingerHybridanschlag mit Fingern und SaugernRechteck-AnschlagVerriegelbare Anschlagfinger: obenVerriegelbare Anschlagfinger: unten

Gereedschapsysteem

RAS heeft het vrijbereik voor en achter de bovenwang-gereedschappen nog eens vergroot.  De 155 mm hoge gereedschappen hebben nog de volledige capaciteit van de machine, daarnaast zijn ook 300mm hoge gereedschappen leverbaar waarmee zelfs diepste kasten gebogen kunnen worden. De gereedschapsegmenten worden eenvoudig in de opname geplaatst en daar automatisch gespannen. Door de inhammen in de onderwang-gereedschappen kunnen de aanslagen zich ook bij de UpDown-machine-uitvoering tot 10 mm aan de buiglijn verplaatsen.

XLTbend OberwangenwerkzeugXLTbend BiegewangenwerkzeugXLTbend Unterwangenwerkzeug für UpDown

Technische Daten